Samenwerking eGem en Yenlo voor ontsluiting Basisregistraties via Diginetwerk en Digikoppeling

Posted by Yenlo on 28-jun-2017 10:00:43

Amersfoort/Schiphol-Rijk, 28 juni 2017 – eGem, leverancier van Diginetwerk verbindingen, en Yenlo, leverancier van Digikoppeling oplossingen, zijn een unieke samenwerking gestart. Via dit partnerschap worden Basisregistraties en Landelijke Voorzieningen vanuit de Digikoppeling oplossing van Yenlo, voortaan ook via het Diginetwerk van eGem ontsloten. Dit zorgt voor hogere beschikbaarheden en extra beveiliging.

Lees verder

Onderwerpen: DIGIKOPPELING

Eén aansluitpunt voor alle digikoppelingen en koppelvlakken

Posted by Yenlo on 7-apr-2017 16:23:26

Waarom het beter is om over te stappen naar één slimme aansluiting voor alle verschillende basisregistraties en landelijke voorzieningen voor digikoppeling, digilevering en digimelding volgens Provincie Overijssel.

Lees verder

Onderwerpen: DIGIKOPPELING

Yenlo levert nu ook GBA-V op haar Digikoppeling platform

Posted by Yenlo on 27-feb-2017 10:00:00

Schiphol-Rijk, 27 februari 2017, naast de vele reeds ontsloten koppelvlakken zoals BAG, Berichtenbox en dergelijke, ondersteunt Yenlo nu ook een beveiligd koppelvlak met het GBA-V. 

Lees verder

Onderwerpen: DIGIKOPPELING, NHR, BAG, Digilevering BAG, HR Open API, GBA-V

Yenlo neemt digikoppeling dienstverlening Sectoraal Knooppunt Provinciën (SKP) over

Posted by Yenlo on 6-feb-2017 9:05:33

Schiphol-Rijk, 6 februari 2017, het Sectoraal Knooppunt Provinciën (SKP) heeft haar dienstverlening omtrent het berichtenverkeer van en naar Landelijke Voorzieningen en Basisregistraties integraal overgedragen aan Yenlo.

Lees verder

Onderwerpen: DIGIKOPPELING, NHR, BAG, Digilevering BAG, HR Open API, GBA-V

Telecom providers tevreden over aansluiting op CIOT

Posted by Peter Willems on 29-jun-2016 10:11:58

Telecom aanbieders zijn verplicht om vanaf 1 oktober 2016 hun gegevens aan Justitie (JUBUS) aan te leveren conform het Digikoppeling ebMS protocol. De aanbieders moeten bij wet de persoonsgegevens van hun klanten beschikbaar stellen aan het CIOT (Centraal Informatiepunt Onderzoek Telecommunicatie). Het CIOT sluit deze bedrijven aan op het centrale informatiesysteem. Daarna moet de provider iedere 24 uur een actueel bestand met klantgegevens aanleveren. CIOT zorgt ervoor dat die informatie bij de opsporingsdiensten terecht komt.

Lees verder

Onderwerpen: CIOT