fb
info@yenlo.com
WSO2 Tutorial 2 min

Yenlo wint aanbesteding Netbeheer Nederland

Yenlo
Integration Experts
2 sep no1

2_sep_no1.pngYenlo heeft de aanbesteding van het project Nestor 2015 bij Netbeheer Nederland gewonnen. Nestor 2015 is een tool voor de registratie en rapportage van de storingen bij alle elektriciteit- en gasnetbedrijven in Nederland. Het project bestaat uit het ontwerpen, bouwen, implementeren en minimaal 3 jaar beheren en ondersteunen van deze software.

Netbeheer Nederland en Nestor
Netbeheer Nederland is de brancheorganisatie van alle elektriciteit- en gasnetbedrijven. De organisatie rapporteert al geruime tijd de storingen in heel Nederland. Alle bij Netbeheer Nederland aangesloten bedrijven maken hiervoor gebruik van Nestor software.

Technologie en diensten
Erwin de Jager, Projectmanager Nestor 2015 Netbeheer Nederland: “Wij hebben gevraagd om een offerte voor de bouw en het beheer van de nieuwe Nestor 2015 applicatie. De prijsopgave voor het technisch ontwerp, bouw en testen, ondersteuning van de voorbereidingen van de migratie, ondersteuning voor de migratie zelf en ondersteuning van de implementatie van Nestor 2015 maakt daarvan deel uit. Daarnaast wilden wij ook een dienstverleningsplan voor het beheer van Nestor 2015 ontvangen. En last but not least, de bedrijven die voor dit project in aanmerking wilden komen, moesten hun eigen, inhoudelijke visie op de technische realisering beschrijven.”

Remake Nestor
De huidige Nestor applicatie is verouderd. Yenlo heeft voorgesteld een nieuwe Nestor applicatie te ontwikkelen als een moderne webapplicatie op basis van een op services georiënteerde architectuur. Dit betekent concreet dat Nestor opgebouwd wordt uit diverse webservices (bouwstenen). Hierdoor is een modulaire opbouw van de applicatie en een eenvoudige integratie met de back-office informatiesystemen van de diverse Netbedrijven mogelijk. Toekomstige uitbreidingen van de applicatie, mobiele toepassingen en/of koppelingen met andere informatiesystemen zijn op deze manier eenvoudig te realiseren. De Jager: “Yenlo heeft voorgesteld de applicatie op Java EE technologie te ontwikkelen. Onze onderliggende database draait op Oracle 11g. Door de keuze voor deze technieken – ‘proven technology’ – zijn zowel wij als Yenlo verzekerd van een langdurige ondersteuning vanuit de leverancier.”

Toekomst
Netbeheer Nederland heeft de opdracht aan Yenlo gegund. De nieuwe Nestor 2015 zal worden gebaseerd op open standaarden en (Java) technologie. “De Yenlo dienstverlening bestaat uit software development, 24×7 managed services en private cloud hosting,” aldus De Jager. “Dit pakket van diensten sluit naadloos aan op onze behoefte en op die van de Netbedrijven. Wij hebben dan ook een overeenkomst voor zowel de realisatie als de exploitatie (inclusief support) voor een periode van drie jaar met Yenlo afgesloten!”

Over Yenlo
Yenlo is een ICT-dienstverlener met focus op middleware ten behoeve van ketenintegratie en business proces management. Yenlo ontzorgt bedrijven als het gaat om hun ICT. Om dat te realiseren richt Yenlo zich specifiek op enterprise architecturen, software development en 7×24 managed services. Yenlo is de ontwikkelaar van de WSO2 enterprise service bus die miljoenen transacties tussen overheden extreem snel, betrouwbaar en veilig verwerkt. Yenlo gebruikt de Design & Engineering Methodology for Organizations (DEMO), een vast stramien op basis waarvan transacties, analyses en business processen worden vormgegeven. Yenlo heeft partnerships met Oracle, SUSE en WSO2.

Meer informatie: www.yenlo.nl of communities op LinkedIn, Twitter en Facebook.

{{cta(‘e5733850-bed6-405d-bc69-6ee4c006b803′,’justifycenter’)}}

Whitepaper:
Full API lifecycle Management Selection Guide

whitepaper hero
Get it now
eng
Close