Discover our knowledge. Read our blogs!

Learn more

We build all our solutions with WSO2 and we are proud that we are Platinum Value-Added Reseller of WSO2.

Learn more

Yenlo bewijst kwaliteit met ISO certificering

3 min read

Hazerswoude – Rijndijk, 9 januari 2015 – Vanaf vandaag is ICT-dienstverlener Yenlo volgens de ISO normen 9001:2008 en 27001:2013 gecertificeerd. De norm 9001 staat voor kwaliteitsmanagement, de norm 27001 voor databeveiliging.

ISO 9001

Maarten_de_Waal.jpg
Maarten de Waal

De ISO norm 9001 beschrijft de processen binnen een bedrijf die bijdragen aan klanttevredenheid en de kwaliteit van producten en diensten. Maarten de Waal, COO en founder van Yenlo: “De norm 9001 laat zien dat je je processen goed managed. Dat is belangrijk voor een ICT-dienstverlener als Yenlo, omdat het onze klanten de zekerheid geeft dat wij volgens bepaalde standaarden en volgens vooraf gedefinieerde stappen werken”.

ISO 27001

De 27001 norm gaat over databeveiliging, over de procedures binnen een bedrijf die betrekking hebben op de manier waarop met eigen data, met data van derden, met hosting van data, met backups, encryptie etc. wordt omgegaan. “Dit geeft klanten de garantie dat al hun informatie bij ons in goede handen is. Niet alleen de informatie die wij nodig hebben om een project uit te kunnen voeren, maar ook de informatie die wij voor hen hosten en beheren.”

 

"Omdat Yenlo voldoet aan de eisen van de norm, kan en mag een klant ervan uitgaan dat het goed geregeld is."

 

Handboek

Yenlo is meer dan een jaar bezig geweest met deze certificatie. “We hebben een volledig handboek gemaakt over hoe wij omgaan met processen en met data. In het handboek staan de procedures beschreven die wij onszelf opleggen. Bij deze procedures horen ook allerlei referentiedocumenten en verslagleggingen. Zo hebben we een autorisatiematrix gemaakt waarin staat wie bijvoorbeeld een sleutel heeft, wie bij welk stukje netwerk mag. De norm 27001 maakt klanten duidelijk dat vastligt wie er bij bepaalde informatie mag komen. Omdat Yenlo voldoet aan de eisen van de norm, kan en mag een klant ervan uitgaan dat het goed geregeld is.”

 

“Het hele traject heeft Yenlo als bedrijf verder gebracht. Wij zijn intern bijvoorbeeld efficiënter gaan werken en communiceren."

 

Waarom certificeren?

9_jan_no_1.pngYenlo werkt voor veel partijen in de overheidsmarkt, grote partijen in de zorg, partijen die door de Nederlandse bank geaudit worden. “Zij vragen om dit soort certificering”, aldus De Waal. “Wij onderscheiden ons positief van de concurrentie omdat wij zowel aan de ISO 9001: 2008 als aan de ISO 27001: 2013 norm voldoen. Dit heeft voor onze klanten een enorme meerwaarde. De ISO creditering is voor Yenlo zeker een Unique Selling Point.”

Ook het bedrijf zelf heeft voordeel van de certificering. De Waal: “Het hele traject heeft Yenlo als bedrijf verder gebracht. Wij zijn intern bijvoorbeeld efficiënter gaan werken en communiceren.

De effecten van dit certificeringstraject hebben zeker bijgedragen aan de snelle groei die we nu doormaken. Wij hebben het heel grondig aangepakt. We zijn twee keer intern geaudit en pas daarna voor de werkelijke audit gegaan. Wij wilden er namelijk zeker van zijn dat we een goed kwaliteitssysteem hadden.”

Care to share?
   
Picture of Yenlo
Published January 9, 2015

Yenlo

Yenlo is Platinum Value-Added Reseller of WSO2 and has been awarded both WSO2 Partner of the Year 2018 and 2019 and WSO2 Most Certified Partner of 2019. We're experts in API Management, Enterprise Integration, Identity & Access Management, Data Analytics, API Security and Integration Platform as a Service. Subscribe to our blog for the most recent updates!

Responses

Stay up to date with the latest articles